HELDER


Corrigeren 

Je hebt een tekst geschreven, bent er super tevreden mee, maar je twijfelt eraan of de tekst wel helemaal correct is … staan er echt geen spelfouten of taalkundige fouten in? Je wilt zeker weten dat jouw informatie en de zorgvuldig geformuleerde boodschap optimaal over komt op de lezer. In dit geval laat je de tekst corrigeren.


Redigeren 

Je hebt een tekst geschreven waar je inhoudelijk tevreden over bent, maar je twijfelt eraan of de tekst echt volledig foutloos is en je vraagt je af … is mijn tekst wel duidelijk genoeg en logisch opgebouwd? Je wilt zeker weten dat jouw tekst goed leesbaar is, jouw doel goed naar voren komt en de gehele inhoud van de tekst aantrekkelijk is voor de lezer. In dit geval laat je de tekst redigeren.


Bewerken 

Je hebt een tekst geschreven en wilt deze niet alleen laten redigeren, maar er ook iets extra's aan laten toevoegen. Je wilt bijvoorbeeld dat de tekst overtuigend overkomt, om uw product of dienst optimaal tot zijn recht te laten komen. Of je wilt een tekst aan laten sluiten bij de doelgroep, zoals in educatieve of informatieve teksten, voor lesmateriaal, prentenboeken, bijschriften voor musea. Misschien wil je een vertaling laten aansluiten bij de situatie en cultuur in Nederland. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Wil je een tekst die op maat is gemaakt? Dan laat je de tekst bewerken


Schrijven 

Je hebt informatie in gedachten die in een tekst moet worden omgezet. Je weet precies wat je wilt en soms juist ook wat je niet wilt, in welke toon je het geschreven wilt hebben, voor welke doelgroep en of je zakelijk of informeel wilt overkomen. Je wilt een nieuwe tekst laten schrijven die gebaseerd is op uw eigen specifieke informatie en wensen. In dit geval laat je een tekst schrijven


Vertalen 

Je hebt een Engelstalige tekst die je wilt vertalen naar het Nederlands. Je kunt deze tekst niet vertalen met een vertaalprogramma, omdat de tekst in het Nederlands gepubliceerd moet worden. Je wilt dat de tekst niet alleen goed vertaald wordt, maar ook goed leesbaar is en afgestemd is op uw doel en doelgroep. In dit geval laat je de tekst vertalen.

 


www.tekstschrijver-info.nl