HELDER


Corrigeren 

Je hebt een tekst geschreven, bent er super tevreden mee, maar je twijfelt. Is de tekst helemaal correct? Staan er echt geen spelfouten of taalkundige fouten in? Je wilt zeker weten dat jouw informatie en de zorgvuldig geformuleerde boodschap optimaal overkomt op de lezer. In dit geval laat je de tekst corrigeren.


Redigeren 

Je hebt een tekst geschreven waar je inhoudelijk helemaal tevreden mee bent, maar je twijfelt. Is de tekst echt volledig foutloos? Is mijn tekst wel duidelijk en logisch opgebouwd? Je wilt zeker weten dat jouw tekst goed leesbaar is, jouw doel goed naar voren komt en de gehele inhoud van de tekst aantrekkelijk is voor de lezer. In dit geval laat je de tekst redigeren.


Bewerken 

Je hebt een tekst geschreven en je wilt er nog iets extra's aan toevoegen. Je wilt bijvoorbeeld dat de tekst wordt aangepast om jouw product of dienst optimaal te promoten. Of je wilt een tekst aan laten sluiten bij de doelgroep, zoals in educatieve of informatieve teksten, lesmateriaal, kinderboeken of bijschriften voor musea. Misschien wil je een vertaling laten aansluiten bij de situatie in Nederland. Wil je een tekst die op maat gemaakt is? Dan laat je de tekst bewerken


Schrijven 

Je hebt informatie verzameld of een concept of idee in gedachten en je wilt dat dit in een tekst wordt omgezet. Je weet precies wat je wilt en soms juist ook wat je niet wilt, op welke toon je het geschreven wilt hebben, voor welke doelgroep het bedoeld is en of je zakelijk of informeel wilt overkomen. Je wilt een tekst creëren die gebaseerd is op jouw eigen specifieke informatie en wensen. In dit geval laat je een tekst schrijven


Vertalen 

Je hebt een Engelstalige tekst die je wilt vertalen naar het Nederlands. Je wilt dat de tekst niet alleen goed vertaald wordt, maar ook goed leesbaar is en afgestemd is op jouw doel en doelgroep. In dit geval laat je de tekst vertalen.

 


www.tekstschrijver-info.nl